Boertjes Makelaardij Staphorst

Gemeenteweg 75
7951 CE Staphorst
Tel: 0522-462844
staphorst@boertjes.nl
Havikerwaard 55, 6994 JH De Steeg (AOG) Vraagprijs € 945.000,- k.k.
Havikerwaard 55 in De Steeg 6994 JH

Omschrijving

FANTASTISCHE WOONBOERDERIJ MET STALLEN OP LANDGOED MIDDACHTEN 'HOEVE DE POL".

Voor de paardenliefhebber die in een rustige, natuurlijke omgeving wil wonen.

Heerlijk verscholen in de bosschages van de uiterwaarden nabij de IJssel en op 15 minuten reisafstand van Arnhem, Zutphen en Doetinchem wordt u aangeboden een MONUMENTALE HOEVE, gelegen op het domein van kasteel Middachten, uitgegeven op erfpacht. De hoeve is recent zeer grondig en exclusief gerestaureerd met behoud van het oude karakter. Authenticiteit en modern comfort gaan hand in hand. Een heerlijk gezinshuis met bijgebouwen met paardenstallen, zwembad en veldschuur op een perceel van 6.920 m². De woonoppervlakte van de boerderij bedraagt circa 379 m² en het huis heeft een inhoud van circa 1.360 m³. Door het aangebouwde bijgebouw is het mogelijk om kantoor, praktijk of atelier aan huis uit te oefenen. Ook zeer geschikt als gastenverblijf of woonruimte ten dienste van een au-pair. Een unieke setting te midden van uitgestrekte natuur op korte afstand van de bebouwde kom. U leeft hier een met de natuur en zult absolute rust en privacy ervaren. Als paardenliefhebber een prachtig object vanwege alle faciliteiten. Maar de grote bijgebouwen zijn ook ideaal voor de liefhebber van bijvoorbeeld oldtimers. Op slechts 1 uur van Schiphol en op geringe afstand van de Duitse vliegvelden.

Faciliteiten voor de paarden;
Paardenstal. Ca. 280 m². Voorzien van 10 ruime stallen, kantine/berging, zadelkamer, wasplaats, solarium, toilet en wasgedeelte.
Grote buitenrijbaan voorzien van verlichting en een "Agterberg" bodem, beregeningsinstallatie en bodemdrainage alsmede 3 paddocks en weilanden.
Kapschuur. Ca. 140 m². Voor opslag en berging.
Stapmolen.

Bouwkundig info boerderij;
BOUWJAAR: Oorspronkelijk 19e eeuw. Gerenoveerd in 2003.
BOUWWIJZE: Traditioneel opgetrokken in steen. Dakbedekking door middel van dakpannen en een rieten deken.
ISOLATIE:De hoeve is volledig geïsoleerd.
WOONOPPERVLAKTE; ca. 379 m².
INHOUD; ca. 1.360 m³.

INDELING
Parterre;
Ruime entree. Bibliotheek. Studeerkamer in de opkamer. Zeer royale woonkamer (ruim 100 m²) op de voormalige deel met monumentale schouw/open haard en openslaande deuren. In het voorhuis de sfeervolle luxe woonkeuken met inbouwapparatuur en extra open haard met gasaansluiting. Toegang tot het royale terras aan de voorzijde. Bijkeuken. Toilet. Garderobekast. Vanuit de voormalige deel/woonkamer is een kantoorgedeelte/gastenverblijf te bereiken, voorzien van een eigen entree, pantry, toilet en douche en 2 kantoren/kamers van ca. 23 m² en 18m².

1e Verdieping
Overloop. Toilet. 3 Slaapkamers. 1 Grote ouderslaapkamer en 2 identieke kleinere slaapkamers. 2 Luxe badkamers waarvan 1 met douche en wastafel en 1 met ligbad, afzonderlijke douche en dubbele wastafel.

2e Verdieping
Ruime geïsoleerde zolder.

BIJZONDERHEDEN

De grond wordt in erfpacht uitgegeven door kasteel Middachten. De canon bedraagt momenteel
€ 13.500,- per jaar met een mogelijkheid om een nieuw contract af te sluiten voor 30 jaar.

De boerderij valt onder de Natuurschoonwet 1928. Hierdoor zijn er fiscale voordelen te verkrijgen o.a. t.a.v. overdrachtsbelasting en onroerend goed belasting.

Het is een unieke kavel, voorzien van een fraai aangelegde tuin, terrassen, zwembad en omringd door weilanden. 2 hectare weiland wordt momenteel bijgepacht. Daarnaast voldoet de boerderij volledig aan de eisen van deze tijd met stofzuigersysteem, alarminstallatie, verwarming zwembad etc. Tevens is er een bestraat gedeelte t.b.v. parkeren. De boerderij is te bereiken via een brug over de snelweg en een eigen oprijlaan. Een oase van rust en toch binnen 5 minuten op de snelweg.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Paardenhouderij Aantal paardenboxen 10 Overige voorzieningen Paardenhouderij Grote buitenrijbaan
3 paddocks
Stapmolen
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 945.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 00 ha 69 a 20 ca Woonruimte Aantal bedrijfswoningen 1 Inhoud 1360 m³ Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Bouwjaar 2003