Boertjes Makelaardij Staphorst

Gemeenteweg 75
7951 CE Staphorst
Tel: 0522-462844
staphorst@boertjes.nl
Peelstraat 144, 7887 TM Erica (AOG) Prijs op aanvraag
Peelstraat 144 in Erica 7887 TM

Omschrijving

Een zeer uniek object met enorm veel mogelijkheden. Deze locatie is de voormalige landontginningsmaatschappij langs het Dommerskanaal in het buitengebied bij Emmen en het natuurgebied Bargerveen. De diverse gebouwen zijn gebouwd tussen 1851 en 1990. De prachtige oude werkplaatsen bieden mogelijkheden voor bewoning of bedrijfsmatige toepassing. De huidige bestemming is een manegebestemming.

Momenteel is het voormalige kantoorpand in gebruik als woonhuis. De indeling is als volgt:
Begane grond: grote entree met trappartij en glazen pui, woonkeuken, woonkamer, kantoor/extra kamer, bijkeuken, dames- en herentoilet, slaapkamer beneden.
Verdieping: overloop, 4 grote slaapkamers, dames- en herentoilet, wasruimte/werkkast, badkamer v.v. douche, wastafel en aansluiting voor ligbad.

Dit paardensportcomplex in aanbouw omvat 5800 m2 aaneengesloten ruimtes. De grote hal (85x45 m) biedt ruimte aan maar liefst twee rijbanen (20x40 m en 25x60 m) en een inpandige reeds gerealiseerd gedeelte met 28 luxe paardenstallen van 3,5x4 m. Aangrenzend aan de rijhal zijn voorbereidingen getroffen voor een kantine met sanitairgroep en keuken. In de naastgelegen ruimte bevindt zich een dubbele wasplaats met 8 paardenboxen van 4x4 m. Ook is er voldoende ruimte voor meer stallen en/of ruime opfokstallen voor jonge paarden.

Het buitenterrein bestaat uit ca 1 Ha bestrating en biedt veel parkeergelegenheid. Achter de grote hal is ruimte voor een grote buitenrijbaan, tevens is een 4-paards stapmolen aanwezig.

Het totale perceel is ca 5,8 Ha groot. Er zijn ruim voldoende weilanden aanwezig en een groot bouwperceel met diverse opstallen.

Het object heeft een bijzondere industriële uitstraling en vele oude details zijn bewaard gebleven. Voor een koper een uitgelezen kans om het complex naar eigen visie af te bouwen. Een locatie die u zeker moet bekijken om de juiste indruk te krijgen.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Paardenhouderij Aantal paardenboxen 36 Afrastering Schriklint Rijhallen Rijhal met 2 rijbanen Oppervlakte: 4000 m²; bouwjaar: 1989; Kantine aanwezig Overige voorzieningen Paardenhouderij 4-paards stapmolen Paardenhouderij Parkeerplaatsen en erfverharding Nevenfunctie Bedrijf, niet agrarisch Naastgelegen perceel (weiland) heeft bedrijfsbestemming Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 05 ha 79 a 40 ca Woonruimte Aantal bedrijfswoningen 1 Inhoud 1400 m³ Onderhoud binnen Redelijk tot goed Onderhoud buiten Redelijk Bouwjaar 1950