Boertjes Makelaardij Staphorst

Gemeenteweg 75
7951 CE Staphorst
Tel: 0522-462844
staphorst@boertjes.nl
Ledeackersestraat 28, 5845 AT Sint Anthonis (AOG) Vraagprijs € 1.295.000,- k.k.
Ledeackersestraat 28 in Sint Anthonis 5845 AT

Omschrijving

Paardenhouderijcomplex met bedrijfswoning (type boerderij), rijhal met paardenstallen, opslag en buitenrijbak op een perceel van 4.12.90 ha

Woning: Bjr. 1973, inhoud ± 2.470 m³ (woonoppervlakte ± 500 m² en overige inpandige ruimte ± 200 m²)
Stal 1 (paardenopfokstal): Bjr. 1979, groot 605 m²
Stal 2 (paardenopfokstal): Bjr. 1979, groot 696 m²
Rijhal: Bjr. 2008/2009, groot 1.050 m²
Buitenrijbak, groot ± 800 m² (40 x 20 meter)
Stapmolen

Een traditioneel gebouwd landhuis (type boerderij), bj. 1973, inh. ± 2.470 m³. De buitengevels zijn opgetrokken in baksteen met spouw. In de gevels zitten deels hardhouten raam- (voorzien van klassieke roedeverdeling) en deurkozijnen. Enkele jaren geleden zijn op de begane grond de raamkozijnen vervangen door hoogwaardig kunststof met dubbelglas. De uitstraling is behouden gebleven. Naast de ramen zijn decoratieve luiken aangebracht. In de voorgevel bevindt zich een dubbele garagedeuropening met geïsoleerde en automatisch bedienbare overheaddeuren. Op het voorste gedeelte van de woning, boven de woonkamer en hal, bevindt zich een zware houten verdiepingsvloer. Het grootste gedeelte van de verdiepingsvloer bestaat uit een betonconstructie. Boven de garage is de verdiepingsvloer lager gelegen. Boven de haaks gesitueerde aanbouw bevindt zich een houten verdiepingsvloer. Het dak wordt ondersteund door een zware houten spantenconstructie. Het gehele dak is onderschoten met planken en bedekt met gebakken pannen. De goothoogte aan de voorzijde bevindt zich op 4,5 m en aan de achterzijde op 5,5 m. De nokhoogte bedraagt 9,8 meter. Door het verschil in goothoogte heeft het pand aan de voor- en achterzijde een verschillende uitstraling. Het haaks gesitueerde bijgebouw heeft een goothoogte van 2,6 m en een nokhoogte van 6,65 m. Na 2008 zijn de muren van de woonkamer voorzien van stucwerk en is een nieuwe moderne gashaard geplaatst. Ook de badkamer is geheel vernieuwd. De woning is dermate groot dat op de zolder van het achterhuis en zolder 2e verdieping van het hoofdgebouw aanvullende gebruiksruimtes of kamers gerealiseerd kunnen worden.

Rijhal
bjr. 2008/2009, groot 1.050 m² (afmeting 50 x 21 meter). Deze hal is gebouwd in een gegalvaniseerde zelfdragende stalen spantconstructie met een goothoogte van 4 meter en een nokhoogte van 7,8 meter. Het onderste gedeelte van de buitengevels is opgetrokken tot een hoogte van 2 meter in rode gevelstenen. Het bovenste gedeelte van de gevels is gemaakt van groene geprofileerde damwandplaten. Boven de eindgevel is de dakconstructie voorzien van een zgn. wolfseind. Het gehele dak is bedekt met vezelcement golfplaten, kleur zwart, afgewisseld met 108 stuks lichtdoorlatende polycarbonaat golfplaten. De dakranden zijn voorzien van een dakgoot met afvoerpijpen. In de westelijke lengtegevel zijn twee grote metalen schuifdeuren en op de hoek is een loopdeur geplaatst. In de rechter eindgevel (zuid) zit een schuifdeur met loopdeur. In de hal is een speciaal zandbed aangebracht. Tevens zijn verlichting en sproeiinstallatie aanwezig.

2 paarden(opfok)stallen
bjr. 1979, elk met als basisafmeting 16 x 40 m, resp. groot 696 m² en 605 m². De stallen zijn opgetrokken in baksteen met spouw. Het binnenspouwblad is opgetrokken in kalkzandsteenklinkers. Het gebouw heeft een goothoogte van 3 meter en een nokhoogte van 7 meter. Het dak wordt ondersteund door een zelfdragende stalen spantconstructie en is bedekt met abc-golfplaten. De stallen zijn aan de voor- en achterzijde te bereiken via grote schuifdeuren. Tot omstreeks 1995 zijn de stallen in gebruik geweest voor het houden van vleesvee (rundvee). De stallen zijn daarna geheel ingericht voor de paardenfokkerij. De voormalige drijfmestkelders zijn afgevuld met schoon zand en aan de bovenzijde dichtgelegd met klinkers. De stal, het dichtst bij de woning, is aan de lengtegevel voor de helft uitgebouwd met een afhang (20 x 3 m). In dit gebouw bevinden zich naast een aantal grotere een kleinere paardenboxen, een gedeeltelijke verdiepingsvloer, brede gang met aan de zijkant wasruimte, zadelkamer en toilet. Het andere gebouw is overwegend in gebruik als binnen uitloop of longeerruimte en opslag van hooi en stro.

Buitenrijbak, groot ± 800 m² (afmeting 40 x 20 m). Gelegen evenwijdig achter en evenwijdig aan de hiervoor omschreven stallen.

Stapmolen, gelegen aan de voorzijde van het erf.
Erfverharding, 1.500 m² betonklinkers met hemelwaterafvoer.

De kadastrale percelen gemeente Oploo, sectie K nrs. 87, 89 en 353, betreffen feitelijk een aaneengesloten kavel met een oppervlakte van 4.12.90 ha.

Het perceel is globaal gelegen tussen het gebied dat wordt begrensd tussen de wegen Noordkant en Ledeackersestraat. Het perceel is gelegen ten zuiden van de Ledeackersestraat op het punt waar deze via een haakse bocht afbuigt in westelijke richting. Het perceel is gelegen in het buitengebied van de plaats Sint Anthonis op een afstand van ongeveer 1,5 km van het centrum van Sint Anthonis. De locatie is ook gelegen op een afstand van ± 1,5 km van de kruising/oprit A73 met N272. Van het perceel moet een oppervlakte van ± 3.000 m² worden aangemerkt als ondergrond landhuis met tuin, ± 7.000 m² als feitelijk agrarisch erfperceel, ondergrond en erf bestaande stallen en africhtingshal.

Panoramisch uitzicht over eigen weilanden
Vanuit het landhuis heeft men een weids uitzicht over de eigen weilanden (aan de voor- en achterzijde) en aan de voorzijde over gronden van derden. De locatie is geschikt om het geheel of gedeeltelijk een bedrijfsmatig karakter te geven. De tuin met weilanden is gelegen richting zuid en zuidwesten, hierdoor is sprake van een panoramisch uitzicht over eigen weiland met paarden.

De locatie is gelegen op nog geen 5 km van de grotere plaats Boxmeer. De plaats Boxmeer beschikt over een ruim winkel aanbod, authentieke historische gebouwen, tal van culturele voorzieningen, middelbare scholen en treinstation (Nijmegen-Venlo). De afstand richting Amsterdam of de in Duitsland gelegen plaatsen Düsseldorf of Keulen maakt nagenoeg niets uit en is hiermee goed bereikbaar.

Bestemming
In het Bestemmingsplan Buitengebied Sint Anthonis is de locatie opgenomen met een grondgebonden agrarisch bouwblok in combinatie met een bedrijfswoning. Vigerend bestemmingsplan Buitengebied Sint Anthonis 2013.

Milieuvergunning
De locatie beschikt over een milieuvergunning voor het houden van 36 volwassen paarden (3 jaar en ouder).

Collegiale verkoop met Hermens Vastgoed te Ledeacker.

____________________________
English text is available.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Paardenhouderij Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.295.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 04 ha 12 a 90 ca Huiskavels 04 ha 12 a 90 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 04 ha 12 a 90 ca Inhoud 2470 m³ Bouwjaar 1973