Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Ledeackersestraat 28 in Sint Anthonis 5845 AT

Ledeackersestraat 28

5845 AT Sint Anthonis
Vraagprijs € 1.295.000,- k.k.

Omschrijving

Paardenhouderijcomplex met bedrijfswoning (type boerderij), rijhal met paardenstallen, opslag en buitenrijbak op een perceel van 4.12.90 ha

Woning
Bjr. 1973
Inhoud ± 2.470 m³ (woonoppervlakte ± 500 m² en overige inpandige ruimte ± 200 m²)

Stal 1 (paardenopfokstal)
Bjr. 1979, groot 605 m²

Stal 2 (paardenopfokstal)
Bjr. 1979, groot 696...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1973 Woonoppervlakte 500 m² Aantal kamers 7
Lees meer

Omschrijving

Paardenhouderijcomplex met bedrijfswoning (type boerderij), rijhal met paardenstallen, opslag en buitenrijbak op een perceel van 4.12.90 ha

Woning
Bjr. 1973
Inhoud ± 2.470 m³ (woonoppervlakte ± 500 m² en overige inpandige ruimte ± 200 m²)

Stal 1 (paardenopfokstal)
Bjr. 1979, groot 605 m²

Stal 2 (paardenopfokstal)
Bjr. 1979, groot 696 m²

Rijhal
Bjr. 2008/2009, groot 1.050 m²

Buitenrijbak, groot ± 800 m² (40 x 20 meter)

Stapmolen

Een traditioneel gebouwd landhuis (type boerderij), bj. 1973, inh. ± 2.470 m³. De buitengevels zijn opgetrokken in baksteen met spouw. In de gevels zitten deels hardhouten raam- (voorzien van klassieke roedeverdeling) en deurkozijnen. Enkele jaren geleden zijn op de begane grond de raamkozijnen vervangen door hoogwaardig kunststof met dubbelglas. De uitstraling is behouden gebleven. Naast de ramen zijn decoratieve luiken aangebracht. In de voorgevel bevindt zich een dubbele garagedeuropening met geïsoleerde en automatisch bedienbare overheaddeuren. Op het voorste gedeelte van de woning, boven de woonkamer en hal, bevindt zich een zware houten verdiepingsvloer. Het grootste gedeelte van de verdiepingsvloer bestaat uit een betonconstructie. Boven de garage is de verdiepingsvloer lager gelegen. Boven de haaks gesitueerde aanbouw bevindt zich een houten verdiepingsvloer. Het dak wordt ondersteund door een zware houten spantenconstructie. Het gehele dak is onderschoten met planken en bedekt met gebakken pannen. De goothoogte aan de voorzijde bevindt zich op 4,5 m en aan de achterzijde op 5,5 m. De nokhoogte bedraagt 9,8 meter. Door het verschil in goothoogte heeft het pand aan de voor- en achterzijde een verschillende uitstraling. Het haaks gesitueerde bijgebouw heeft een goothoogte van 2,6 m en een nokhoogte van 6,65 m. Na 2008 zijn de muren van de woonkamer voorzien van stucwerk en is een nieuwe moderne gashaard geplaatst. Ook de badkamer is geheel vernieuwd. De woning is dermate groot dat op de zolder van het achterhuis en zolder 2e verdieping van het hoofdgebouw aanvullende gebruiksruimtes of kamers gerealiseerd kunnen worden.

Rijhal
bjr. 2008/2009, groot 1.050 m² (afmeting 50 x 21 meter). Deze hal is gebouwd in een gegalvaniseerde zelfdragende stalen spantconstructie met een goothoogte van 4 meter en een nokhoogte van 7,8 meter. Het onderste gedeelte van de buitengevels is opgetrokken tot een hoogte van 2 meter in rode gevelstenen. Het bovenste gedeelte van de gevels is gemaakt van groene geprofileerde damwandplaten. Boven de eindgevel is de dakconstructie voorzien van een zgn. wolfseind. Het gehele dak is bedekt met vezelcement golfplaten, kleur zwart, afgewisseld met 108 stuks lichtdoorlatende polycarbonaat golfplaten. De dakranden zijn voorzien van een dakgoot met afvoerpijpen. In de westelijke lengtegevel zijn twee grote metalen schuifdeuren en op de hoek is een loopdeur geplaatst. In de rechter eindgevel (zuid) zit een schuifdeur met loopdeur. In de hal is een speciaal zandbed aangebracht. Tevens zijn verlichting en sproeiinstallatie aanwezig.

2 paarden(opfok)stallen
bjr. 1979, elk met als basisafmeting 16 x 40 m, resp. groot 696 m² en 605 m². De stallen zijn opgetrokken in baksteen met spouw. Het binnenspouwblad is opgetrokken in kalkzandsteenklinkers. Het gebouw heeft een goothoogte van 3 meter en een nokhoogte van 7 meter. Het dak wordt ondersteund door een zelfdragende stalen spantconstructie en is bedekt met abc-golfplaten. De stallen zijn aan de voor- en achterzijde te bereiken via grote schuifdeuren. Tot omstreeks 1995 zijn de stallen in gebruik geweest voor het houden van vleesvee (rundvee). De stallen zijn daarna geheel ingericht voor de paardenfokkerij. De voormalige drijfmestkelders zijn afgevuld met schoon zand en aan de bovenzijde dichtgelegd met klinkers. De stal, het dichtst bij de woning, is aan de lengtegevel voor de helft uitgebouwd met een afhang (20 x 3 m). In dit gebouw bevinden zich naast een aantal grotere een kleinere paardenboxen, een gedeeltelijke verdiepingsvloer, brede gang met aan de zijkant wasruimte, zadelkamer en toilet. Het andere gebouw is overwegend in gebruik als binnen uitloop of longeerruimte en opslag van hooi en stro.

Buitenrijbak, groot ± 800 m² (afmeting 40 x 20 m). Gelegen evenwijdig achter en evenwijdig aan de hiervoor omschreven stallen.

Stapmolen, gelegen aan de voorzijde van het erf.

Erfverharding, 1.500 m² betonklinkers met hemelwaterafvoer.

De kadastrale percelen gemeente Oploo, sectie K nrs. 87, 89 en 353, betreffen feitelijk een aaneengesloten kavel met een oppervlakte van 4.12.90 ha.


Het perceel is globaal gelegen tussen het gebied dat wordt begrensd tussen de wegen Noordkant en Ledeackersestraat. Het perceel is gelegen ten zuiden van de Ledeackersestraat op het punt waar deze via een haakse bocht afbuigt in westelijke richting. Het perceel is gelegen in het buitengebied van de plaats Sint Anthonis op een afstand van ongeveer 1,5 km van het centrum van Sint Anthonis. De locatie is ook gelegen op een afstand van ± 1,5 km van de kruising/oprit A73 met N272. Van het perceel moet een oppervlakte van ± 3.000 m² worden aangemerkt als ondergrond landhuis met tuin, ± 7.000 m² als feitelijk agrarisch erfperceel, ondergrond en erf bestaande stallen en africhtingshal.

Panoramisch uitzicht over eigen weilanden
Vanuit het landhuis heeft men een weids uitzicht over de eigen weilanden (aan de voor- en achterzijde) en aan de voorzijde over gronden van derden. De locatie is geschikt om het geheel of gedeeltelijk een bedrijfsmatig karakter te geven. De tuin met weilanden is gelegen richting zuid en zuidwesten, hierdoor is sprake van een panoramisch uitzicht over eigen weiland met paarden.

De locatie is gelegen op nog geen 5 km van de grotere plaats Boxmeer. De plaats Boxmeer beschikt over een ruim winkel aanbod, authentieke historische gebouwen, tal van culturele voorzieningen, middelbare scholen en treinstation (Nijmegen-Venlo). De afstand richting Amsterdam of de in Duitsland gelegen plaatsen Düsseldorf of Keulen maakt nagenoeg niets uit en is hiermee goed bereikbaar.

Bestemming
In het Bestemmingsplan Buitengebied Sint Anthonis is de locatie opgenomen met een grondgebonden agrarisch bouwblok in combinatie met een bedrijfswoning. Vigerend bestemmingsplan Buitengebied Sint Anthonis 2013.

Milieuvergunning
De locatie beschikt over een milieuvergunning voor het houden van 36 volwassen paarden (3 jaar en ouder).

Collegiale verkoop met Hermens Vastgoed Advisering te Ledeacker.

__________________________________

This equine complex, along with grand, traditional farmhouse, large indoor arena, stables, storage space and outdoor arena (all set on a plot of 4.12.90 ha) is the ideal property for equine enthusiasts searching for that traditional, luxury farmhouse style.

Farmhouse: built in 1973, comprises ± 2.470 m³ (of which ± 500 m² accounts for living space and ± 200 m² accounts for other indoor space).

Stable 1 (breeding stables): built in 1979, measures 605 m².

Stable 2 (breeding stables): Built 1979, measures 696 m².

Indoor arena: built in 2008/2009, measures 1,050 m².

Outdoor arena: measures ± 800 m² (40 x 20 m).

Horse Walker.

The house:
Built in 1973, this traditional farmhouse villa covers an extravagant ± 2.470 m³. To begin the property’s exterior walls are built solely of brick cavity. The doorframes and the window frames (which are fitted with classical panes) were originally partially hardwood. However, a few years ago, high-quality plastic frames with double-glazing have replaced the ground floor window frames; nevertheless, their classic, decorative design has been preserved. Shutters have also been installed.

Built into the front of the house, are double garage door openings and a set of automatic, insulated overhead doors. The first floor, which is situated at the front of the house, above the living room and hallway, has been structured out of a heavy wooden framework; and is composed significantly out of concrete. Above the garage, the first floor has been constructed so that it is slightly lower. Nevertheless, it is this structural variation that gives the house a charming appeal. The late addition of the second (attic) floor is, however, constructed out of wood. Furthermore, the roof is supported by a heavy wooden truss structure and the underside of the roof is also covered with wooden planks; which gives the property that cosy, country ambience. The outside of the roof is covered in hard-baked roof tiles.

Whereas the eaves height at the front of the property is 4.5 m, at the rear of the property it is 5.5 m. The maximum height is 9.8 m. The fact the eaves height is different at the front and the back of the building, adds to the property’s unique, lavish design. These height variations are further reflected in the living room, where the height of the walls ranges from 2.6m to a maximum of 6.65 m.

After 2008, a new stylish, modern gas fireplace and stucco wall has also been installed, giving this traditional, country property a few contemporary touches. The bathroom, having been renovated, also confers to this charming, contemporary look.

Given the property’s sheer size, the attic in the house and the attic situated in the 2nd floor of the main building render possibilities of additional use or/and renovation.

Indoor Arena:
Measuring 1050 m² (size 50 x 21 m), this large indoor arena (one of the more recent additions to the property) was built in 2008/2009. Built with a self-supporting, galvanised, steel frame construction, the arena has an eaves height of 4 m and a maximum height of 7.8 m. Whereas the upper part of the walls comprises green sheet piling profiled plates, the lower part (consisting of 2m) consists of red bricks; which gives the building a fittingly unique exterior. Above the front end of the roof construction is the provision of a so-called ‘Wolf end’. The entire roof is covered with black, fibre cement corrugated sheets
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.295.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning landhuis Type woning vrijstaande woning Bouwjaar 1973 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 500 m² Perceeloppervlakte 41290 m² Inhoud 2470 m³ Aantal kamers 7 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Achtertuin, Voortuin, Tuin rondom Parkeergelegenheid Garage Geen garage Dak Soort dak samengesteld dak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Oploo Sectie K Perceelnummer 87 Oppervlakte 31600 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Oploo Sectie K Perceelnummer 89 Oppervlakte 7690 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Oploo Sectie K Perceelnummer 353 Oppervlakte 2000 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Ledeackersestraat 28, 5845 AT Sint Anthonis

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Doorsturen

Gebruik het onderstaande formulier om deze woning door te sturen.
Uw gegevens
Gegevens ontvanger
Opmerkingen

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doorsturen

Deze woning wordt doorgestuurd naar de door u opgegeven gegevens.