Mijn favorieten

Wat jij als starter moet weten over je hypotheek

 

Ben jij van plan om een woning te kopen? Dan sta je voor een belangrijke stap in je leven. Wij informeren je alvast over een aantal punten die iedereen tegenkomt bij het afsluiten van een hypotheek. 
 

Vraag een hypotheekadviseur
Een hypotheekadviseur kent alle regels en wetten. De looptijd en de voorwaarden van de hypotheek wordt op jouw/jullie situatie en wensen afgestemd met de daarbij behorende rentepercentage, dit kan je wel tienduizenden euro’s schelen. Hypotheekadvies- en bemiddeling wordt niet meer door de geldverstrekker betaald maar u betaalt rechtstreeks voor de geleverde diensten aan de adviseur. Dit maakt ze echt onafhankelijk en ze zullen er dus alles aan doen om voor jou de hypotheek te adviseren met de beste voorwaarden en rentes. 
 

Weet wat je kan lenen voordat je een huis gaat bezichtigen 
Ben je al wat aan het rondkijken op de huizenmarkt? Dan is het verstandig om in een gesprek met onze hypotheekadviseur te bekijken wat je maximaal kan lenen, hoeveel eigen geld nodig is en wat de maandlasten worden. Zo weet je zeker dat je huizen gaat bekijken waarvan je vooraf zeker weet dat die betaalbaar zijn. 
 

Let ook op de aankoopkosten
Naast de kosten voor de woning betaal je bijkomende kosten. Dit bedrag moet je zelf betalen, aangezien je vanaf 2018 niet meer dan 100% van aankoopwaarde van je woning mag lenen. Dit bedrag is o.a.voor advies- en bemiddelingskosten, notariskosten, eventueel NHG-kosten, bankgarantie, taxatie, eventueel aankoopkosten makelaar en overdrachtsbelasting. Een grote lijst aan kosten… één voordeel: deze kosten zijn grotendeels fiscaal aftrekbaar. Onze hypotheekadviseur zal dit met u bespreken en is afgestemd op uw situatie en wensen. 


Actuele rente

30 jaar vanaf:       2.49%*
20 jaar vanaf:       2.24%*
10 jaar vanaf:        1.66%*
 5  jaar vanaf:        1.25%*
variabel vanaf:     1.50%*


Bel ons voor advies op maat!
0522-462844


*Rente van week 38 2018,  uitgaande van maandelijkse betaling van een hypothecaire lening van € 265.000,- bestaande bouw  annuitair, looptijd 30 jaar. Bron: HDN. Rentewijziging en typefouten voorbehouden.

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring