Mijn favorieten

Vakantie? Laat je huis veilig achter!

De bouwvakvakantie is begonnen voor onze regio. Heerlijk op vakantie! Auto volgeladen, koffer, paspoort: check! En je huis? Je laat je huis vaak weken onbewoond achter. Wij zetten een paar tips op een rijtje om je huis veilig achter te laten als je op vakantie gaat.

1. Bewoond huis
Zorg ervoor dat het lijkt alsof jouw huis nog gewoon bewoond is. Sluit een paar lampen aan op tijdschakelaars zodat op bepaalde tijden de lampen aan en uit gaan. Vraag iemand om dagelijks de post uit de brievenbus of van de deurmat te halen, of vraag PostNL je post te bewaren via de bewaarservice. Denk er ook aan om je krantenabonnement tijdelijk stop te zetten tijdens je vakantie. Laat eventueel een paar kopjes of glazen op tafel staan en sluit de gordijnen niet. Je kunt ook een tweede auto op de oprit laten staan, dan lijkt het net echt.

2. Voorzichtig met social media
Hoe leuk het ook is om al je vrienden en familie te vertellen dat je eindelijk aan je verdiende vakantie begint: die foto's op Instagram of Facebook met een cocktailtje in de hand op het hagelwitte strand kun je beter achterwege laten. Inbrekers zijn erg alert op dit soort berichten en kunnen via social media makkelijk achterhalen bij welke huizen ze vrij spel hebben. Spreek ook je voicemail niet in dat je op vakantie bent, maar schakel de telefoon eventueel door naar een ander nummer.

3. Buren
Beter een goede buur dan een verre vriend... Vertel je buren over je vakantieplannen, dan kunnen zij het huis een beetje in de gaten houden. Woon je buitenaf? Vraag dan de buren om af en toe even jouw oprit in te rijden om bij het huis te kijken. Een beetje sociale controle is best handig. Zorg ook dat je elkaars contactgegevens hebt zodat ze je kunnen bereiken als dat nodig is.

4. Open deur
Een overbodig puntje misschien, maar toch handig om goed op te letten. Zorg ervoor dat je alle ramen en deuren goed op slot doet. Sluit ook schuren of andere bijgebouwen af en zorg voor goed hang en sluitwerk. Maak even een rondje door huis voordat je de laatste deur achter je dichttrekt, vergeet ook een balkondeur of zolderraam niet. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van de sloten zitten en een reservesleutel in de tuin of onder de deurmat is ook niet het handigste idee.

5. Genieten!
Alles goed geregeld? Denk ook even aan opstal- inboedel en natuurlijk een reisverzekering. En dan? Genieten van je vakantie!
Na de vakantie kom je misschien wel terug met plannen voor een ander huis of een verbouwing. We komen dan graag even langs voor een waardebepaling voor verkoop of een taxatie voor de financiering van de verbouwing. Tijdens de vakantieperiode zijn wij gewoon bereikbaar.

Actuele rente

30 jaar vanaf:       2.49%*
20 jaar vanaf:       2.24%*
10 jaar vanaf:        1.66%*
 5  jaar vanaf:        1.25%*
variabel vanaf:     1.50%*


Bel ons voor advies op maat!
0522-462844


*Rente van week 38 2018,  uitgaande van maandelijkse betaling van een hypothecaire lening van € 265.000,- bestaande bouw  annuitair, looptijd 30 jaar. Bron: HDN. Rentewijziging en typefouten voorbehouden.