Mijn favorieten

Nieuws

Start verkoop nieuwbouwwijk De Slagen Staphorst
Geplaatst op: 5 januari 2024
Dinsdag 23 januari van 16.00 uur tot 18.00 uur zal het start verkoop event plaatsvinden bij het dienstencentrum, Berkenlaan 1 in Staphorst. Tijdens deze middag is het gehele verkoopteam van nieuwbouwproject De Slagen aanwezig om al je vragen over het project te beantwoorden en kun je alle verkoopstukken bekijken en meenemen. Wij nodigen je van harte uit tijdens deze middag!
Wijzigingen in 2024
Geplaatst op: 2 januari 2024
In 2024 wijzigen een aantal belangrijke zaken in de vastgoedmarkt. Wij zetten de belangrijkste wijzigingen voor je op een rijtje. Wil je meer weten? Neem contact op!
Invloed van energielabel op huizenprijs
Geplaatst op: 27 november 2023
Wat is op dit moment de invloed van energielabels op de huizenprijzen? En spelen er naast het energielabel nog andere zaken mee die van invloed zijn, zoals vloeroppervlakte, woningtype en locatie? Het Kadaster deed er onderzoek naar.
Hypotheeknormen 2024: Meer ruimte voor verduurzaming, alleenstaanden en studenten
Geplaatst op: 1 november 2023
Per 1 januari 2024 worden de leennormen voor hypothecair krediet op een aantal punten gewijzigd. Huishoudens krijgen meer leenruimte voor de koop van een energiezuinige woning én voor het verduurzamen van de eigen woning.
Prinsjesdag 2023
Geplaatst op: 20 september 2023
De miljoenennota is bekend. Hierin staan de belangrijkste plannen van de regering voor 2024. Wat gaat er voor jou als huiseigenaar veranderen als deze plannen doorgaan? We hebben het voor je op een rij gezet.
Wat komt er kijken bij het kopen van een huis
Geplaatst op: 22 juni 2023
Over geheel 2022 werden 2 van de 3 verkochte woningen boven de vraagprijs verkocht. De markt was ongekend krap en de hypotheekrente historisch laag. Dat is veranderd. Het woningaanbod is dit jaar wat gegroeid. De Nederlandse huizenmarkt is ondanks het wat grotere aanbod en de gedaalde prijzen nog steeds niet ruim. Toch lijkt de grootste gekte voorbij en krijgen kopers betere kansen. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) legt uit wat je kunt doen om je kans op succes te vergroten.
Woonhuissubsidie voor monumenten
Geplaatst op: 1 maart 2023
Tussen 1 maart en 30 april kunnen particuliere eigenaren van een rijksmonument woonhuissubsidie aanvragen. Dit geldt voor onderhoud dat in 2022 is uitgevoerd.
Aankoop bedrijfslocatie paardenhouderij: kun jij je toekomstplannen hier uitvoeren?
Geplaatst op: 2 januari 2023
Wil jij een bedrijfslocatie aankopen voor je paardenhouderij? Check dan van tevoren of jij je toekomstplannen er kunt uitvoeren. Hoe pak je het goed aan? Dat vertellen we je in dit artikel.
Wetswijzigingen 2023
Geplaatst op: 30 december 2022
In 2023 veranderen weer een aantal zaken die van invloed zijn op kopen of huren van een huis. Ook op het gebied van hypotheken veranderd het een en ander.
Voorbereiden voor optimale fotografie
Geplaatst op: 22 november 2022
Een mooie foto reportage is van belang bij de verkoop van een woning. Hoe zorg je dat je huis optimaal voorbereid is voor het beste resultaat?!
Het is zover!
Geplaatst op: 25 mei 2022
Wij gaan starten met de verkoop van de woningen in nieuwbouwwijk "De Slagen” fase 2.
Ga jij een splinternieuwe woning bouwen?
Geplaatst op: 28 december 2021
Nog even en dan komen er prachtige nieuwbouwwoningen te koop in onze gemeente. Misschien ben jij toe aan een nieuw thuis en woon je straks in jouw droomhuis op één van deze kavels! Nu is het moment om je goed voor te bereiden. Zorg ervoor dat je alvast weet hoeveel je huidige huis opbrengt en wat je financiële mogelijkheden zijn. Hoe doe je dit?
Fijne feestdagen!
Geplaatst op: 23 december 2021
Wat een bijzonder jaar was 2021. Wij wensen je hele fijne dagen en een gezond 2022!
Harry Boertjes 40 jaar geleden beëdigd als makelaar
Geplaatst op: 6 december 2021
Een bijzonder moment vorige week voor Harry Boertjes van Boertjes Makelaardij & Hypotheken in Staphorst. Op 2 december 2021 was het precies 40 jaar geleden dat hij voor de rechtbank in Zwolle werd beëdigd als makelaar. Voor dit feestelijke moment ontving hij van de makelaarsvereniging NVM een officieel makelaarsstafje.
Uitnodiging 2 oktober: Kopje koffie?
Geplaatst op: 27 september 2021
We werken met spanning toe naar aankomend weekend, dan gaat er iets veranderen aan ons kantoor! Wat precies? Dat onthullen we a.s. vrijdag! En op zaterdag 2 oktober a.s. vieren we feest, daarvoor ben je van harte uitgenodigd!
Nvm open huizendag oktober 2021
Geplaatst op: 6 september 2021
De NVM (Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen) maakt een nieuwe opzet bekend van de NVM Open Huizen Dag. Geïnteresseerde consumenten met vragen over hun woning, de waarde, verduurzamingsmogelijkheden of het woningaanbod kunnen in de nieuwe opzet een persoonlijke afspraak maken met een NVM-makelaar.
Gastblog: Aandachtspunten voor de paardenhouderij
Geplaatst op: 15 juni 2021
Ondernemer in de paardenhouderij? Dan is het belangrijk om je vergunningen goed op orde te hebben. Wil je je bestaande bedrijfsvoering uitbreiden, verhuizen of je bedrijfsactiviteiten in de toekomst wijzigen? Dan krijg je te maken met diverse regels. Maar ook als je niet wijzigt hebt je te maken met deze regels. Hoe zit het precies qua vergunningen, intern salderen en extern salderen? We lichten in deze blog enkele uitganspunten voor de paardenhouderij toe.
Voorjaarsactie speeddate 30 min
Geplaatst op: 26 april 2021
Benieuw hoeveel jij kunt lenen aan hypotheek? Kom vrijblijvend 30 minuten "speeddaten" met onze hypotheekadviseur! Plan een avondafspraak op maandag 10, dinsdag 18 of woensdag 26 mei a.s.
5 feitjes corona woningmarkt na 1 jaar
Geplaatst op: 6 april 2021
Op 15 maart 2020 ging Nederland in lockdown. De impact op ons leven was enorm. Tegelijkertijd bloeide de woningmarkt als nooit tevoren: records werden verbroken, we bleven verhuizen, investeerders bleven investeren en starters starten. Welke cijfers zitten achter deze bijzondere maanden tussen maart 2020 en februari 2021?
Webinar over I&R van paarden voor álle hippische ondernemers
Geplaatst op: 22 februari 2021
FNRS organiseert op donderdag 25 februari een webinar over de I&R van paarden. Dit webinar is speciaal voor hippische ondernemers met een manege, trainings-, (op)fok- of pensionstal.
Nieuwe waardetool
Geplaatst op: 18 februari 2021
Wat is je huis waard? Bereken eenvoudig de geschatte waarde van je woning! Sinds kort staat een nieuwe waardetool op onze website. Misschien ben je nieuwsgierig naar de waarde van je huis. Deze tool geeft een indicatieve waarde op basis van een aantal referentiewoningen.
Wetswijzigingen woningmarkt 2021
Geplaatst op: 7 januari 2021
Welke wetswijzigingen vinden er plaats per 1 januari 2021 met betrekking tot de woningmarkt? De NVM Juridische Dienst zet de belangrijkste wijzigingen voor de woningmarkt voor u op een rij.
Kerst 2020 en nieuwjaar 2021
Geplaatst op: 17 december 2020
Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar, in vele opzichten. Bekijk hier onze kerstgroet en openingstijden rondom de feestdagen.
Energielabel voor woningen wijzigt per 1 januari 2021
Geplaatst op: 25 november 2020
Vanaf 1 januari 2021 wordt het energielabel voor woningen bepaald op basis van NTA 8800. Dit energielabel geeft meer inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Daarnaast geeft het inzicht in verbetermaatregelen die kunnen bijdragen aan de energiezuinigheid en het comfort.
Artikel: De verkoop van een woning en het aanpakken van een nieuwbouwwoning.
Geplaatst op: 29 oktober 2020
Samen met Liesbeth van Eigen advies hebben we voor de familie Brakke een uitgebreid advies mogen uitbrengen. Zowel voor de oude woning en de nieuwbouwwoning. Een project waar veel bij komt kijken en veel keuzes gemaakt moesten worden. Hoe dit proces verliep en hoe André en Janneke dit hebben beleefd en wat hun tips zijn lees je in het volgende artikel.
Corona maatregelen Boertjes Makelaardij en Hypotheken
Geplaatst op: 23 oktober 2020
Corona, we weten en kennen het allemaal. Zo veel verhalen omtrent het onderwerp, maar waar doen we nou eigenlijk goed aan. Wij, Boertjes makelaardij en hypotheken, willen graag vertellen hoe wij de afgelopen tijd hebben ervaren. We willen graag doorgaan met onze werkzaamheden als wij en u de maatregelen in acht nemen.
Overdrachtsbelasting wijzigt in 2021
Geplaatst op: 23 oktober 2020
Heeft u voornemens om een woning aan te kopen? En voldoet u aan de volgende richtlijnen? Lees dan dit artikel!
Boertjes Makelaardij en Hypotheken bestaat 75 jaar
Geplaatst op: 22 mei 2020
Boertjes Makelaardij bestaat 75 jaar. Een mooi moment om bij de ontwikkeling van dit familiebedrijf stil te staan. Harry, Irma en dochter Carmen Boertjes vertellen in het magazine Trots op Staphorst, hoe het aan het eind van de Tweede Wereldoorlog begon.
NVM persbericht coronacrisis
Geplaatst op: 24 april 2020
Prijzen woningmarkt blijven stabiel. De prijs van een verkochte woning is in de periode 16 maart – 15 april vergelijkbaar met die van een maand ervoor. Huishoudens met concrete aankoopplannen zetten deze gewoon door. NVM-voorzitter Onno Hoes hekelt daarom de onheilsprofeten die stellen dat er een crisis op de woningmarkt op de loer ligt.
Aanpassingen in werkwijze ivm Coronavirus
Geplaatst op: 16 maart 2020
Helaas hebben we allemaal te maken met de gevolgen van het virus. Om dit zoveel mogelijk te beperken hebben wij een aantal aanpassingen in onze werkwijze doorgevoerd.
Wetswijzigingen woningmarkt 2020
Geplaatst op: 21 december 2019
Welke wetswijzigingen vinden er plaats per 1 januari 2020 met betrekking tot de woningmarkt? De NVM Juridische Dienst zet de belangrijkste wijzigingen voor de woningmarkt voor u op een rij.
Gewijzigde openingstijden kerst en jaarwisseling
Geplaatst op: 21 december 2019
Rondom de feestdagen hanteren wij andere openingstijden dan u van ons gewend bent.
Midwinter Speeddate met Boertjes Hypotheken
Geplaatst op: 27 november 2019
Weten hoeveel je kunt lenen? Oversluiten ivm de huidige lage rente? Kom tijdens midwinter shoppingnight op 12 december bij ons binnenlopen!
Nationale Hypotheek Garantie 2019 en 2020
Geplaatst op: 22 oktober 2019
Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) beperkt u de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen verleent de hypotheekgarantie. Omdat de geldverstrekker minder risico loopt door de hypotheekgarantie is de rente vaak iets lager dan bij een lening zonder NHG. Ook voor verbetering en onderhoud van uw woning kan een lening met hypotheekgarantie worden verstrekt.
Is dit het moment om te kopen of te verkopen?
Geplaatst op: 1 oktober 2019
De afgelopen jaren is er krapte op de huizenmarkt. Starters komen moeilijk aan bod. Ook senioren en doorstromers lijken vast te zitten in hun huis. Is de huidige situatie op de woningmarkt frustrerend? Of biedt het juist mogelijkheden?
84 miljoen voor subsidieregeling isoleren woningen
Geplaatst op: 30 augustus 2019
De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) wordt 2 september weer opengesteld. Met de regeling kunnen mensen subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in hun eigen woning.
Winnaar weekendje weg is bekend!
Geplaatst op: 27 augustus 2019
Tijdens de zomerbraderie in Staphorst konden bezoekers deelnemen aan een prijsvraag bij het kantoor van Boertjes Makelaardij en Hypotheken. Deelnemers moesten een aantal vragen beantwoorden over Staphorst. De winnaar ontvangt een bon voor een weekendje weg.
Win een helikoptervlucht
Geplaatst op: 6 juni 2019
Zet uw woning via ons te koop en maak kans op een helikoptervlucht voor 2 personen tijdens de Balloonfair.
Asbestverbod van de baan
Geplaatst op: 4 juni 2019
Er komt geen verbod op asbestdaken. De Eerste Kamer heeft dinsdagmiddag 4 juni het wetsvoorstel van het kabinet waarin asbest als dakbedekking verboden wordt, verworpen. Eerder was de Tweede Kamer wel akkoord gegaan met het verbod.
Fiscale aftrek afgeschaft bij Rijksmonumenten
Geplaatst op: 29 december 2018
De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel om de fiscale aftrek voor rijksmonumenteigenaren af te schaffen. Per 1 januari 2019 is er een nieuwe subsidieregeling van kracht voor eigenaren van een rijksmonument met een woonfunctie
Wetswijzigingen in 2019
Geplaatst op: 27 december 2018
Welke wetswijzigingen vinden er plaats in 2019 met betrekking tot de woningmarkt? Wij zetten de belangrijkste wijzigingen voor u op een rij.
Vakantie? Laat je huis veilig achter!
Geplaatst op: 27 juli 2018
Koffers gepakt en tickets in de tas; Fijne vakantie! Laat ook uw huis veilig achter met deze tips.
Wat jij als starter moet weten over je hypotheek
Geplaatst op: 15 maart 2018
Ben jij van plan om een woning te kopen? Dan sta je voor een belangrijke stap in je leven. Wij informeren je alvast over een aantal punten die iedereen tegenkomt bij het afsluiten van een hypotheek.
Energie krijgen wat u verwacht - Gastblog Eenvoud energie
Geplaatst op: 17 februari 2018
Het veranderen van energieleverancier is voor veel mensen een groot avontuur. De cruciale vraag is dan: hoe krijgt u wat u verwacht? En wat als u niet krijgt wat u verwacht
Waarom zou iedereen moeten paardrijden?
Geplaatst op: 26 januari 2018
Paardrijden is een fantastische sport, daar zullen de meeste ruiters mee instemmen. Maar paardrijden is niet alleen leuk, het is goed voor lichaam en geest!
Tips voor huizenzoekers
Geplaatst op: 18 januari 2018
Ben je op zoek naar een huis? Dan weet je dat dit een belangrijke keuze is in je leven. Een huis is niet zomaar iets wat je koopt. Daarom kan iedereen wel een aantal goede tips gebruiken, wij hebben er een aantal op een rij gezet. 
Veel mensen laten geld liggen bij hun hypotheek.
Geplaatst op: 12 januari 2018
Uit onderzoek van vereniging Eigen Huis is gebleken dat 90% van de huizenbezitters bij het verlengen van de hypotheek akkoord gaat met het voorstel van hun zijn of haar bank.
Wijzigingen woning-/hypotheekmarkt in 2018
Geplaatst op: 19 december 2017
Welke wetswijzigingen vinden er plaats in 2018 met betrekking tot de woningmarkt? De NVM Juridische Dienst zet de belangrijkste wijzigingen voor de vastgoedmarkt voor u op een rij.