Mijn favorieten

Voorbereiden voor optimale fotografie

Een goede presentatie van je woning is de eerste start voor een succesvol verkooptraject. Hoe zorg je voor de juiste voorbereiding zodat onze mediaspecialisten zo goed mogelijk hun werk kunnen doen? Wij komen soms de mooiste oplossingen tegen, waarbij de losse spullen op een trolley, in de bijkeuken of hoog opgestapeld in het toilet komen te staan. Houdt er rekening mee dat de fotograaf meestal meerdere keren door de ruimte moet voor foto's, video en 360 graden foto's. Spullen van de ene naar de andere ruimte verslepen is dan meestal geen optie.



Met deze tips van onze fotograaf HomeVisuals weet je zeker dat je goed voor de dag komt. 
 

Algemeen - Opgeruimd staat netjes!

Voor het maken van de presentatie is een schone en frisse omgeving wel zo fijn. Zorg voor een stofvrije woning, spiegels zonder vingerafdrukken, frisse badkamer, een schone keuken en gelapte ramen.
Haal losliggende snoeren zo veel mogelijk weg.
Vergeet ook niet de kattenbak, hondenmand en andere huisdier-attributen uit het zicht te zetten.
Houdt de vloerruimtes zoveel mogelijk leeg! Zet geen spullen op de grond, onder de tafel, in de hoek, naast de bank of onder de kapstok. Een lege vloer geeft ruimte.
Geen plek uit het zicht? De fotograaf van HomeVisualszetten zet meestal als eerst het toilet op de foto, daarna kun je daar wat spullen uit het zicht zetten.
 

Persoonlijke spullen

Foto’s, schilderijen en andere persoonlijke spullen hoeven niet op de foto, dat mag persoonlijk blijven. Deze mogen tijdelijk worden opgeborgen. Denk bijvoorbeeld ook aan een eventuele asbakken. In de hal kun je zorgen dat de jassen en schoenen zijn opgeruimd. De kapstok hoeft niet leeg, maar mag niet storend zijn in de ruimte. Een paar jassen mogen blijven hangen. 
 

Badkamer & Keuken

Ook hier mogen persoonlijke items uit het zicht. Denk in de badkamer aan tandenborstels, luchtjes, handdoeken, douchespullen en badmatten.
Wat betreft de keuken adviseren wij: less is more! Haal het aanrechtblad leeg, ruim keukenspullen en -apparaten op. Een koffiezetapparaat of keukenmachine mag gerust blijven staan. Tip: Een fruit schaal of bos bloemen op tafel doet het altijd goed!
 

Creeër licht

Open gordijnen, luxaflex, en andere raambekleding! Buitenlicht is altijd prettig voor de fotograaf. Houdt een kast licht tegen, of neemt deze veel ruimte in? Overweeg dan om deze te verplaatsen. Wanneer de fotograaf ter plaatse is, doen ze altijd nog een rondje door de woning om alle ruimtes goed af te stemmen.

  
Buiten

Vergeet zeker de buitenkant van de woning niet! Vaak wordt het vooraanzicht van de woning als hoofdfoto, het is verstandig om hier rekening mee te houden! Check je voordeur en tuinpad. Zorg ook dat de tuin netjes is; het gras strak gemaaid, fleurige bloemen in de bakken en dat er gesnoeid is om ruimte en licht te creëren. Leg de kussens voor het buitenmeubilair ook alvast klaar en zet de afvalbakken uit het zicht. In de meeste gevallen maken we ook 360 graden foto’s, daarbij is het niet mogelijk om objecten te verplaatsen buiten beeld.
 

Plattegronden

We gaan je woning ook inmeten. Zijn er plattegronden/bouwtekeningen of tekeningen uit een eerdere verkoopbrochure? Graag maakt de fotograaf een foto van wanneer ze bij je zijn. Hebben wij ze digitaal, dan sturen we die alvast voor je op.