Mijn favorieten

Tips voor huizenzoekers

Ben je op zoek naar een huis? Dan weet je dat dit een belangrijke keuze is in je leven. Een huis is niet zomaar iets wat je koopt. Daarom kan iedereen wel een aantal goede tips gebruiken, wij hebben er een aantal op een rij gezet. 

 

 1. Kijk eerst eens lekker rond
  Waarschijnlijk heb je al een idee over de buurt waar je wilt wonen. Kijk eerst eens rustig rond op Funda. Bekijk verschillende woningen en schrijf voor jezelf de plus- en minpunten op. Denk hierbij aan wat je nu belangrijk vindt, maar hou er ook rekening mee dat er binnen nu en 5 jaar misschien wel wat kan veranderen in je woonsituatie. 
   
 2. Hoeveel hypotheek kan je krijgen
  Voordat je een huis gaat bezichtigen is het slim om de bekijken wat je financiële mogelijkheden zijn. Plan een afspraak met de hypotheekadviseur. Zit je in de juiste prijsklasse te zoeken? Dan ben je klaar voor de volgende stap.
   
 3. Plan bezichtigingen
  Het klopt, je leest het goed, bezichtigingen… Om een goed beeld te krijgen adviseren wij altijd om meerdere huizen te bekijken. Zo heb je goed materiaal om te vergelijken.
   
 4. Aankoopmakelaar
  Wanneer je bij het kopen van een huis kiest voor een NVM aankoopmakelaar ben je er zeker van dat jouw belangen worden behartigd. Een aankoopmakelaar is niet de makelaar waar het huis te koop staat. Hij of zij zal letten op zaken waar je zelf nog niet aan had gedacht.
   
 5. Plan een extra bezichtiging
  Je kan niet vaak genoeg kijken. De eerste keer zie je altijd andere dingen dan een tweede keer. En twijfel niet om zelfs een derde keer te gaan kijken. Neem familie of vrienden mee, zij zijn vaak kritischer en kijken door andere ogen.
   
 6. Verken de buurt
  Waar ga je boodschappen doen? Is er een bibliotheek in de buurt? Is de sportschool in de buurt? Weet je wie er in de buurt wonen? Organiseren zij een buurtfeest? Wonen er veel kinderen in de buurt? Enzovoorts… 

 

Nog steeds enthousiast over het huis? Dan kan je beginnen met onderhandelen. Wil je graag advies hebben, neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Actuele rente

30 jaar vanaf:       2.49%*
20 jaar vanaf:       2.24%*
10 jaar vanaf:        1.66%*
 5  jaar vanaf:        1.25%*
variabel vanaf:     1.50%*


Bel ons voor advies op maat!
0522-462844


*Rente van week 38 2018,  uitgaande van maandelijkse betaling van een hypothecaire lening van € 265.000,- bestaande bouw  annuitair, looptijd 30 jaar. Bron: HDN. Rentewijziging en typefouten voorbehouden.